Overblik over WordPress hjemmeside design processen

Her får du  et overblik over WordPress hjemmeside design processen, så du ved, hvad du skal sende til mig og hvordan hele projektet forløber.

Web Designer Joyann Nielsen Feng Shui Webdesign

Det har jeg brug for fra dig

 • Adgangskoder til dit webhotel
 • Brugernavn og adgangskode til din nuværende WordPress hjemmeside, hvis du allerede har sådan en.
 • Brugernavn og adgangskode til andre systemer, som skal bruges på hjemmesiden (MailChimp, Simplero, Easyme, Terapeutbooking mm).
 • Logo filer i fuld opløsning, hvis du har et logo
 • Portrætbillede(r) i fuld opløsning
 • Andre billeder som du vil have med på hjemmesiden, i så god kvalitet som muligt, gerne fuld størrelse direkte fra kamera.
 • Links til hjemmesider som du er inspireret af
 • Info om ønskede farver, farvetoner, skrifttyper og opsætning, hvis du har særlige ønsker.
 • Tekster til hjemmesiden (kan godt komme i løbet af design processen. )

Sådan deler vi billedfiler

 • For det meste fungerer email fint til at sende billeder og grafik til mig.
 • Hvis du har en hel billedserie i høj opløsning, kan vi bruge Dropbox til at dele materialet.
 • Der er også andre muligheder, hvis ikke du har Dropbox. Det finder vi ud af, hvis det bliver aktuelt.

Feng Shui Webdesign roser Foto (C) Joyann Nielsen

Design processen

Der vil altid være individuelle justeringer i selve designprocessen, men du får en fornemmelse af, hvad du kan forvente.

1. Byggepladsen

På nyt domæne
Hvis du starter fra bunden på et nyt domæne, lægger jeg WordPress ind med det samme og bygger hjemmesiden direkte online. Hjemmesiden vil være “gemt”, så det kun er dig og mig, som kan se den indtil du går live.

På eksisterende hjemmeside
Hvis vi arbejder på en eksisterende WordPress hjemmeside sætter jeg en kopi op et andet sted og arbejder med dette udgangspunkt. Når det nye design er klar, lægger jeg det over på den live hjemmeside og retter til, hvor det er nødvendigt. Du får adgang, så du kan følge med i processen på test-siden.

På mindre aktiv hjemmeside
Det er også muligt at arbejde direkte på din live hjemmeside, hvis du ikke bruger den aktivt, eller hvis det kun er mindre ændringer, som skal laves. Hjemmesiden vil få en “under ombygning” forside i processen.

2. Overordnet design

I vores indledende samtale har jeg fået et godt indtryk af hvem du er, hvad du formidler og hvordan du ønsker hjemmesiden. Vi har også snakket om farver, billeder, logo og du har delt nogle generelle ønsker, inspirationer og tanker.

Du har også besluttet hvilke sider med indhold, tilføjelser og funktioner du vil have med (antal sider kan let ændres, men vi skal have et udgangspunkt).

Ud fra disse oplysninger laver jeg et håndtegnet forslag til strukturen på forsiden og på en underside, som du lige godkender sammen med et udkast til farver og skrifttyper.

Så er jeg klar til at gå i gang.

3. Opbygning af hjemmesiden

Det første jeg gør er at lægge WordPress og Divi temaet ind på dit domæne. Så har vi et blankt lærred.

Derefter bygger jeg strukturen på forsiden og de generelle undersider med Divi byggeren (det redskab som jeg bruger til at skabe hele hjemmesidens design). Jeg definerer også farver, skrifttyper, menulinje, indramning og andre generelle elementer.

Hele processen er intuitiv og fleksibel, men generelt går jeg fra at skabe det overordnet layout til at justere mere og mere detaljerede elementer. Det første er headerbilledet på forsiden, placering af logo og justering af overskrifter og sidelayout. De mindre detaljer kan være bokse, menubaggrund, portrætbilleder og andre billeder, nyhedsbrev tilmelding, footer (bund), tilmeldingsknapper og hvad der ellers er på din hjemmeside.

4. Dine kommentarer og ændringer

Når jeg har det generelle layout på plads vil jeg bede dig lige kigge indenfor, så du lige kan fornemme stemningen og give din umiddelbare feedback. Det er vigtigt for processen at du er med ind over, da det ofte er her, inspirationen kommer og du selv kan få nye indsigter og ønsker.

Det er min erfaring, at vi sparer meget tid på den måde, og du får en hjemmeside, som du virkelig bliver glad for, fordi du selv har været med i skabelsesprocessen.

Jeg skriver til dig på email eller ringer til dig, når der er noget undervejs, jeg godt vil have dig til at kigge på.

Vi bliver ved med at justere, til du er tilfreds og det føles helt rigtigt i maven.

5. Hvad nu med nye ideer?

Inden jeg går i gang har vi lavet en aftale om indhold og sat en prisramme.  Det sker ind imellem, at der kommer nye ideer undervejs, som ligger ud over aftalen. Hvis det sker, snakker vi sammen og beslutter, om det skal med, og til hvilken pris, eller om det skal vente til senere.

WordPress og Divi temaet er jo heldigvis et super fleksibelt fundament, så du kan altid forny, ændre og justere – også om nogle måneder eller år.

Hvis ideer og ønsker ligger ud over vores aftale, skal jeg nok sige til – for jeg ved godt, at det er svært (læs: umuligt) for dig at vide, hvor lang tid forskellige detaljer tager, og hvad der lige var inkluderet i aftalen.

6. Test, backup og finish

Inden du går live tester jeg din hjemmeside i forskellige browsere og på mobil og tablet, så vi er sikre på, at den ser godt ud på alle medier. Jeg rydder op i medier og andre elementer, så din hjemmeside er så let og ryddelig som muligt.

Jeg tager en backup af det hele og gennemgår siderne og tjekker, at alt er som det skal være. Hvis vi har bygget på en testside gør jeg klar til at flytte hjemmesiden – eller det nye layout – over på dit domæne.

Videre frem

Tillykke, nu er du live og klar til at vise verden, hvad du har at byde på.

Det er mit ønske, at du bliver glad for din WordPress hjemmeside og at du selv kan stå for den almindelige drift af siden, hvis ellers du har lyst til det. Hvis du hellere vil uddelegere vedligeholdelse, kan du altid få et klippekort hos mig og dermed få adgang til min hjælp på timebasis.

Spørgsmål?

Inden jeg går i gang med din hjemmeside, har vi snakket sammen og lagt en plan og sat en prisramme.

Se priser her.

Hvis du har spørgsmål til noget af  det, jeg skitserer på denne side, er du altid velkommen til at kontakte mig på joyann@fengshuiwebdesign.dk

Fik du udfyldt opstart spørgeskemaet? Ellers kan du gøre det lige her:

Indledende spørgsmål omkring WordPress hjemmeside