Google har fokus på brugervenlighed – og en popup boks kan være alt andet end venlig

Stop popups på mobil og tablet

Den her popup boks er ikke længere aktiveret på mobil- og tablet visning på min hjemmeside. Google straffer dig nemlig, hvis du din side har en popup boks, som dækker for indholdet.

Google slår ned på popup boks på mobil og tablet

Fra 10 januar 2017 straffes hjemmesider, som har en popup boks i mobilvisnings layoutet. Grunden er ganske enkelt, at sider med en stor popup boks giver en dårligere brugeroplevelse på små skærme.

Google har generelt fokus på, at hjemmeside ejere og webudviklere fokuserer på at gøre livet lettere for de mennesker, som skal læse vores indhold. Derfor kommer Google jævnligt med nye retningslinjer for hjemmesider, og de “straffer” os, hvis vi går imod disse retningslinjer. Straffen er enkel og effektiv: Dårligere placering i søgeresultaterne.

Samtidig har hjemmeside ejere og markedsføringseksperter som oftest fokus på, hvordan de kan få solgt en masse varer og skabt god omsætning. Derfor udvikler markedsføringsfolk kreative måder, hvor de kan få forbrugere/brugere/dig til at købe mere.

Tilbyder du nyhedsbrev tilmelding med en freebie i en popup boks?

I en årrække har popup bokse været et rigtig godt middel til at sælge mere, både direkte og ved at tilbyde gratis gaver, når man tilmelder sig en nyhedsliste og dermed bliver en top prioritets potentiel kunde i firmaet.

Rigtig mange af os har indtil nu haft en freebie, som man får, når man tilmelder sig nyhedsbrevet.

Mobilvisninger er i overtal

Samtidig er antallet af besøg på et website fra mobil og tablet nu over 50% af alle visninger, og dette tal er stigende. De fleste, som besøger din hjemmeside sidder med en mobil, og har dermed en forholdsvis lille skærm til rådighed. De ser din hjemmeside OG DIN POPUP BOKS på den lille skærm, og i mange tilfælde dækker popup boksen for det, som står på hjemmesiden.

Og endnu værre er det, at man mange gange har svært ved at få boksen klikke væk igen på en mobil.

Jeg ved ikke med dig, men jeg syns det er virkelig irriterende med sådan en stor popup boks, og jeg går som regel helt væk fra en hjemmeside, som har sådan en popup løsning kørende, hvis jeg sidder med min iPhone (Hvilket jeg ofte gør, når jeg browser rent privat).

Hvad gør du i stedet for popup boks på mobil?

Med Googles sans for brugervenlighed er det en naturlig udvikling, og der er ingen grund til panik i den anledning. Hvis du plejer at få tilmeldinger til nyhedsbrevet via en popup boks, kan du i stedet arbejde med en god mobilegnet landing page, hvor du giver læseren noget værdifuld info, som gør at de får lyst til at melde sig eller købe dit produkt.

I stedet for en popup boks kan du bruge call-to-action knapper, som kalder på læserens interesse, og du kan bruge lækre og indbydende formularer direkte på hjemmesiden, i stedet for en popup boks.

På den måde kan man stadig få samme effekt, som en popup boks giver, men man slipper for at den dækker for resten af hjemmesiden – og man slipper for at blive straffet af Googles nye algoritme.

Definitionen på forstyrrende popups er, at de dækker for indholdet på hjemmesiden og at de skal klikkes væk, for at vise det, som står på siden. Oftest med et lille X i øverste højre hjørne.

 Du kan læse Googles officielle meddelelse om mobilpopups her.

Ændring af din nuværende popup boks

Der er mange plugins og systemer til popup bokse. De bedste af dem har en mulighed for at vælge, om din popup vises på mobiler, tablets og computer. Her skal du bare vælge mobil og tablet fra.

Hvis din popup løsning ikke giver dig mulighed for at vælge, vil jeg anbefale, at du skifter til et plugin, som har den ønskede fleksibilitet.

Jeg bruger selv PopupAlly fra AmbitionAlly. Det er et enkelt plugin, som giver gode muligheder og er udviklet af en kreativt makkerpar, som laver gode, enkel og brugervenlige plugins til WordPress.

PopupAlly kan indstilles til kun at vise popups på computere og du kan også bruge det til at lave flotte tilmeldingsbokse og call-to-action knapper både til widgets og til at lægge ind direkte på en side eller i et indlæg.

Tjek WordPress plugins for andre popup boks plugins. Jeg har tidligere brugt et andet godt plugin til markedsføring kaldet Thrive Leads. Dette er lidt mere kompekst end PopupAlly, men kan klart anbefales.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du stopper din popup på mobiler, vil jeg foreslå, at du starter med at deaktivere din popup boks helt efter 10. januar 2017, indtil du har fundet en ny markedsførings strategi.

Info om partnerlinks
Jeg vil lige gøre dig opmærksom på, at indholdet indeholder partnerlinks. Det koster dig ikke ekstra og jeg håber at du vil bruge mine links, tak. Jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv kan stå inde for 🙂 

Tjekker du størrelsen på dine billeder i WordPress?

Billeder i WordPress må IKKE være for store!! Der er en detalje, som jeg oplever at rigtig mange WordPress indehavere glemmer at forholde sig til - nemlig størrelsen på billeder i WordPress. Både billeder inde på selve hjemmesiden og i billeder i mediebiblioteket....
Læs

SSL certifikat til din WordPress hjemmeside

Hvorfor skal jeg nu have SSL certifikat? De nyeste anbefalinger fra Google handler om sikkerhed med SSL certifikat. SSL certifikatet gør det muligt at skifte fra http://dinhjemmeside.dk til https://dinhjemmeside.dk. I den forbindelse kan du slå to fluer med et smæk:...
Læs

Popup boks på mobilen er ikke godt for din SEO

Google har fokus på brugervenlighed - og en popup boks kan være alt andet end venlig Google slår ned på popup boks på mobil og tablet Fra 10 januar 2017 straffes hjemmesider, som har en popup boks i mobilvisnings layoutet. Grunden er ganske enkelt, at sider med en...
Læs

10 overskuelige skridt til effektiv søgeoptimering

Gør-det-selv søgeoptimering De vigtigste elementer i søgeoptimering er heldigvis også noget, som du selv har kontrol med. Der har gennem årene været forsøgt mange tricks og genveje til at komme i top hos søgemaskinerne. Det er min oplevelse, at Google ser på...
Læs

Hvordan jeg blev fan af Simplero til online salg

Mødet med Simplero´s "far" Jeg mødte Calvin Correli, udvikler og idemand på Simplero, første gang i efteråret 2010, hvor vi begge var med på et længere kursusforløb med fokus på spiritualitet i praksis. Jeg husker, hvordan Calvin i en pause fortalte lidt om, at han...
Læs

Fra min WordPress kursus skabelses hule

Jeg er i min krea-hule og laver WordPress kursus til dig Jeg er godt i gang med at optage videoer til mit Basis WordPress kursus for kreative selvstændige Jeg har i en periode dedikeret tre hele arbejdsdage om ugen til projektet. Jeg kan lave en lektion eller to om...
Læs

Call-to-action knapper på din hjemmeside

Din hjemmeside er sandsynligvis det sted, hvor du præsenterer dig selv, din business, dine ydelser og dine produkter. Hjemmesiden præsenterer dit brand, din energi, dit bidrag til verden. I bund og grund er formålet med hjemmesiden at formidle dine produkter og...
Læs

Udvidelser og plugins til WordPress

Nyttige, praktiske og uundværlige tilføjelser til basis hjemmesiden. Du kan udvide din WordPress hjemmeside eller blog med masser af spændende funktioner. Plugins er tilføjelser, som er udviklet til WordPress. Der findes masser af gratis plugins som løser mindre...
Læs

Genbrugsfabrikken

GENBRUGSFABRIKKEN.DK er Gitte Lacarrieres nyeste projekt,  som skal inspirere til genbrug og upcycling. Hjemmesiden er en integreret webshop, hvor man kan købe online produkter. Gittes første hjemmeside ligger på lacarriere.dk og da denne hjemmeside i 2015 fik et løft...
Læs

Træk dine Instagram billeder ind på din WordPress hjemmeside

https://youtu.be/rFjCTIDV8Kg Jeg er blevet vild med Instagram, som jeg ser som en levende og smuk billed-blog for alle os, som elsker det visuelle og som gerne vil dele livets - og virksomhedens - små daglige oplevelser. Hvis du har en WordPress hjemmeside, kan du...
Læs